متن جایگزین ماده ۲۴۴ قانون مالیاتها

قرار است متن زیر جایگزین ماده ۲۴۴ قانون مالیاتها شود :
ماده ۲۴۴ (پیشنهادی)- مرجع رسیدگی به كلیه اختلافهای مالیاتی جز در مواردی كه ضمن مقررات این قانون مرجع دیگری پیشبینی شده، هیأت حل اختلاف مالیاتی است. هر هیأت حل اختلاف مالیاتی از سه نفر به شرح زیر تشكیل ميشود:
✔️۱- یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی كشور؛
✔️۲- یک نفر به انتخاب مدیرکل دادگستری استان، از میان قضات شاغل یا بازنشسته یا سایر اشخاص آگاه در امور مالیاتی که برای مدت دو سال منصوب میشوند.
✔️۳- یک نفر نماینده مؤدی؛ مؤدی موظف است نماینده خود را از میان فهرستی که تشکلهای صنفی از جمله اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ايران، اتاق اصناف ایران، اتحادیههای صنفی، اتحادیههای تعاونی در هر شهر (یا شهرستان)، جامعه مشاوران رسمی مالیاتی، جامعه حسابداران رسمی ایران، کانون وکلا، مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلاء قوه قضائیه به سازمان امور مالیاتی همان شهر اعلام می کنند، انتخاب کند.
تبصره ۱ – فراهم نمودن مقدمات برگزاری جلسات هیأتهای حل اختلاف مالیاتی و اداره امور دبیرخانه ای آنها بر عهده سازمان میباشد. ریاست هیأت حل اختلاف مالیاتی برعهده عضو معرفی شده از سوی مدیرکل دادگستری استان (موضوع بند ۲ این ماده) است و انشاء رأی هيأت ، توسط وی یا تحت نظر او انجام می شود. انشاء رأی باید در حضور تمام اعضای حاضر در جلسه صورت پذيرد و به امضای آنان برسد. مؤدی يا نماينده قانوني وي مجاز به حضور كامل در جلسه و ارائه دفاعيه به صورت كتبی يا شفاهی است.
تبصره ۲ – در حوزههای مالیاتی که بیشتر از یک هیأت وجود دارد، ارجاع پرونده به هیأتها باید با رعایت نوبت، به صورت سامانهاي (سيستمي) و بدون اعمال نظر هریک از طرفین (سازمان و مؤدی) انجام شود. مدیرکل امور مالیاتی هر استان، موظف است شخصاً بر اجرای دقیق این حکم نظارت کند و در صورت احراز تخلف، به مراجع نظارتی پاسخگو باشد.
تبصره ۳ – هریک از افراد مذکور در بندهای (۲) و (۳) این ماده در صورتی که بیشتر از سه جلسه متوالی یا چهار جلسه متناوب در یک سال از حضور در جلسات هیأت خودداری کنند، حکم آنان لغو می شود و مدیر کل دادگستری استان یا تشکل معرفی کننده، حسب مورد، موظف است ظرف ده روز کاری فرد جایگزین را معرفی کند.
تبصره ۴ – در صورتی که تشکیل هیأت حل اختلاف مالیاتی توسط سازمان درخواست شده باشد، مؤدی موظف است ظرف مدت ده روز از تاریخ وصول اعلامیه سازمان، نماینده خود را به ترتیب مذکور در بند (۳) این ماده به سازمان معرفی کند. در صورت امتناع مؤدی، با توجه به نوع فعالیت مؤدی یا موضوع مالیات مورد رسیدگی، یک نفر از اعضاء تشکلهای مذکور در بند (۳) این ماده توسط رئیس هیأت انتخاب خواهد شد.
تبصره ۵ – در صورتی كه تشکیل هیأت توسط مؤدی درخواست شده باشد، تشکیل هیأت، موکول به معرفی نماینده موضوع بند (۳) این ماده از سوی وی خواهد بود. چنانچه تا مدت سی روز از تاریخ ثبت درخواست مؤدی نماینده خود را معرفی ننماید، اعتراض وی کأن لم یکن تلقی میشود.
تبصره ۶ – جلسات هیأتهای حل اختلاف مالیاتی در نوبت اول با حضور هر سه عضو رسمیت مییابد و رأی هیأتهای مزبور با اکثریت آراء قطعی و لازمالاجرا است، ولی نظر اقلیت باید در متن رأی قید گردد. چنانچه جلسه در نوبت اول به حدنصاب نرسد، در نوبت بعد، که حداقل ده روز پس از نوبت اول برگزار میشود. پس از اطلاعرسانی مناسب، جلسه با حضور رئیس هیأت و حداقل یک نفر دیگر رسمیت خواهد یافت. در صورتي كه تعداد اعضاي حاضر كمتر از سه نفر باشند، ملاک تصمیم گیری، رأی رئیس هیأت است.
تبصره ۷ – حقالزحمة اعضای هیأتهای حل اختلاف براساس شاخصهایی از قبیل تعداد و مدت جلسات برگزار شده و تعداد پرونده هاي مورد رسيدگي بر اساس آییننامهای که به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران می رسد، تعیین شده و از اعتباری که به همین منظور در بودجه سالانه سازمان پیش بینی میشود، پرداخت میگردد. آيین نامه مذکور باید عدم تأثیرپذیری نتیجه دادرسی از میزان حق الزحمه پرداختی به اعضای هیأت را تضمین نماید.
تبصره ۸ – پس از استقرار سامانه مؤدیان، ثبت اعتراض توسط مؤدی، اطلاع از فهرست افرادی که می تواند آنها را به عنوان نماینده خود در هیأتهای حل اختلاف معرفی کند، معرفی نماینده از فهرست مذکور و دریافت موافقت وی، ارائه هرگونه لایحه به هیأتهای حل اختلاف، مشاهده اسناد، مدارک و اطلاعات موردنیاز، ابلاغ تاریخ تشکیل جلسات هیأت، اطلاع از نتایج دادرسی و هرگونه اطلاع دیگر در خصوص پرونده دادرسی مالیاتی از طریق سامانه مذکور انجام می شود.
تبصره ۹ – سازمان مکلف است زمینه دسترسی کامل نماینده مؤدی به مفاد پرونده مورد اعتراض را قبل از تشکیل هیأت فراهم نماید.